Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Απάντηση στο Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Πάρα πολλά από αυτά που γράφονται εδώ δεν έχουν καμμία βάση και κανένα λογικό ειρμό. Ακούγονται απόψεις για ευνουχισμό από την κυρά αποτέτοια, ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι θα προσεταιριστούν γριές αδερφές για να τις κληρονομήσουν και πολλά άλλα φαιδρά!

Όσον αφορά βέβαια το τελευταίο, είναι γνωστή τακτική της Εκκλησίας και των παπάδων εδώ και αιώνες. Να προσεταιρίζονται δηλαδή μοναχικούς ηλικιωμένους, με ένα γερό κομπόδεμα, να εκμεταλλεύονται το φόβο του θανάτου, που είναι ανθρώπινος, και τη μοναξιά τους και με τον τρόπο αυτό να περιέρχονται στην κατοχή του μετρητού, μετά θάνατον του ανθρώπου αυτού. Οπότε αυτός που το έγραψε, μάλλον έκρινε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους, επειδή είμαι και ένας από αυτούς, έχω να πω τα εξής:

Πρώτα πρώτα τα ποστ σας κύριε Καλαβρύτων, δυστυχώς δε γνωρίζω το όνομά σας συγχωρήστε με, (όσον αφορά το Σεβασμιώτατε, ένας άνθρωπος τόσο απεχθής που κηρύσσει το μίσος σαν εσάς, μόνο σεβάσμιος δε μου είναι) είναι μισαλλόδοξα. Κηρύσσουν το μίσος, ωθούν τους ανθρώπους σε εξέγερση και στρέφουν διάφορες κοινωνικές ομάδες, τη μία εναντίον της άλλης. Έτσι λοιπόν είμαι εναντίον σας.
Και να ξέρετε ότι αν συνεχίσετε να μας υβρίζετε και εσείς και ο Θεσσαλονίκης και ο Πειραιώς και ο οποιοσδήποτε άλλος από το συνάφι σας υπάρχουν και οι μηνύσεις.

Είμαι ομοφυλόφιλος από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου, το έχω αποδεχτεί και μπορώ να σας πω ότι από τότε που το αποδέχτηκα έχω μια ζωή πάρα πολύ καλή σε αυτό τον τομέα, σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό μου. Όλος μου ο κοινωνικός περίγυρος το γνωρίζει, όχι γιατί αν ήθελα δε μπορούσα να το κρύψω, αλλά γιατί ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ να το κάνω. Ήθελα από την πρώτη στιγμή να μη ζω μια διπλή ζωή, όπως κάνουν και πάρα πολλοί συμπατριώτες μου, ακόμα και μέσα στην Εκκλησία.
Οφείλω να σας πω ότι το ξέρει και η ίδια η μητέρα μου, από μένα τον ίδιο.

Όλο αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι μια στάση ζωής. Είναι μια πορεία απόλυτα συμβατή με τον εαυτό της, χωρίς σε κανένα σημείο να παρεκλίνει, και κυρίως είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.

Εσείς βεβαίως με λέτε "ανώμαλο".
Πάει πολύς καιρός που το τι είναι ομαλό και τι όχι καθοριζόταν από την Εκκλησία. Ο λόγος είναι ότι η Εκκλησία στην πορεία των αιώνων παρέμεινε κολλημένη σε πολλά στεγανά και ξεπεράστηκε από την κοινωνία. Τα στεγανά αυτά αφορούν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ισονομία, τους διακριτούς ρόλους κράτους και Εκκλησίας. Τις αρχές δηλαδή του Διαφωτισμού, ο οποίος στην Ελλάδα δε μας άγγιξε, καθότι ήμασταν υπό τούρκικη κατοχή.

Τα τελευταία χρόνια ένας άλλος παράγοντας έχει κάνει την Εκκλησία να μένει ακόμα πιο πίσω και να αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην κοινωνία. Και αυτός είναι η τεχνολογική εξέλιξη. Σήμερα μπορούν να κλωνοποιηθούν ακόμα και άνθρωποι, μπορεί να δημιουργηθεί ανθρώπινη ζωή χωρίς την ερωτική συνεύρεση δύο ανθρώπων.Η τεχνολογική εξέλιξη και η πρόοδος της επιστήμης επέτρεψαν και στο Χροστόδουλο να μεταβεί στην Αμερική για να κάνει άμεσα μεταμόσχευση ήπατος, μια εξέλιξη που δε θα ήταν δυνατή πριν από μερικά χρόνια.

Παρόλα αυτά εσείς εδώ μέσα συνεχίζετε να μιλάτε για ανωμαλίες και ευνουχισμό(!). Απλά προδίδετε την αμηχανία σας απέναντι σε όλα αυτά.Για σας είναι καλύτερα ο κόσμος να παραμείνει εκεί που είναι και να μην προχωρήσει άλλο. Δε θέλετε να εκπολιτιστεί ο λαός. Θέλετε να τον κρατάτε δέσμιο της Εκκλησίας σας και των παραδόσεών της, και να μην του επιτρέπετε να δει το σήμερα. Δε θέλετε τα φώτα του πολιτισμού. Θέλετε τα σκοτάδια και το βόρβορο της αμορφωσιάς και του μίσους.

Λέτε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν τα ίδια διαιώματα γιατί ο Θεός σας δεν τα ευλόγησε.
Ξεχνάτε όμως ότι ζούμε σε ένα κοσμικό κράτος. Και σε ένα κοσμικό κράτος με δημοκρατικό πολίτευμα, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Και είναι αυτό κατάκτηση της κοινωνίας μας, που τόσα έχει υποφέρει σε αυτό το κομμάτι.
Να μη ξεχάσουμε τις δικατορίες του τελευταίου αιώνα και ιδιαίτερα την πιο πρόσφατη. Εκεί πράγματι, και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν πολλοί θιασώτες της εδώ μέσα, κανείς δε σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκεί μας προτρέπετε να γυρίσουμε κύριε Καλαβρύτων; Ίσως γι αυτό η Εκκλησία σας συνεργάστηκε με τους Συνταγματάρχες.
Γιατί μπορούσε να καταλάβει περισσότερο εκείνο το σύστημα διακυβέρνησης και αισθανόταν περισσότερη ασφάλεια. Σήμερα με όλα αυτά τα "ακαταλαβίστικα έργα του Σατανά" δε μπορείτε να είστε ασφαλείς. Αισθάνεστε την Εκκλησία σας να φυλλοροεί και άρα να μειώνεται η επιρροή σας.

Όμως, κύριε Καλαβρύτων δε θα σας αφήσουμε να μας πισωγυρίσετε.
Όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου, ομοφυλόφιλοι και μη, θα σας εμποδίσουμε. Θα αντισταθούμε με όλη μας τη δύναμη και να είστε σίγουρος δε θα περάσει το δικό σας. Θα βρούμε συμμάχους σε όλο το φάσμα της κοινωνίας για να υπερασπιστούν όσα έχουν κατακτηθεί και να κατακτήσουν ακόμα περισσότερα.
Εσείς μπορείτε να βουλιάζετε κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά στη λάσπη και να τυφλώνεστε όλο και πιο πολύ από το μίσος.

Καλημέρα σας

Σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο blog του Μητροπολίτη Καλαβρύτων (mkka.blogspot.com)

2 σχόλια:

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητέ κυριε Ηνίοχε:

Δικαίως σας εξόργισε η γυνή μου κε καταλαβαίνω απολύτως τους λόγους. Εχει το ταλένδο να το πετυχένη σε όλους. Ούτε ο κύριος Άδωνις τέτοια επιτυχία! Μην το μάθη πως την κακολογώ αλλά τελικα απεδείχθη πως στέκεται ικανή να τρελάνη κε Χριστανόν Ορθόδοξον!

Θα με ρωτήσετε πολύ σωστά λοιπόν διατί την παντρεύθηκα κε θα σας απαντήσω "νεανικάς τρέλας, απερισκεψίας, εποχή του ελεύθερου έρωτα, κε των πειραματισμών". Σε λα βί που λένε κε οι Γερμανοι.

Πρέπεη να σας χαιρετήσω όμως διατί μου φωνάζη,
Dr.Φλάντζας

hnioxos είπε...

Αγαπητέ dr. Φλάντζα:

Η αλήθεια είναι πως η γυνή σας με εξόργισε αν και δεν την γνωρίζω. Πρώτη φορά ήρθα αντιμέτωπος με τέτοιας ριζοσπαστικάς απόψεις και, άνθρωπος κι εγώ, καταλαβαίνετε, δε μπορούσα να μείνω αδιάφορος εις τας προκλήσεις, άτινας εξέπεμψε προς όλας τας κατευθύνσεις και κυρίως προς την σεξουαλικήν ομάδαν εις την οποίαν ανήκω.

Μου έκανε δε εντύπωση αλγεινή, το θράσσος της και αι ύβρεις τας οποίας εχρησιμοποίησε.
Δε γνωρίζω την ηλικίαν της και από διακριτικότηταν δεν επιθυμώ να τη μάθω, εξάλλου κανείς δεν ερωτά την ηλικίαν μιας κυρίας, όσο και να μην τη συμπαθεί, αλλά από τας απόψεις τας οποίας εξέφρασε πιστεύω ότι είναι προχωρημένη. Δια την ηλικίαν ταύτην, οφείλω να ομολογήσω ότι η ενεργητικότητα της γυναικός σας είναι αξιοθαύμαστη και ελπίζω και εγώ, όταν με το καλό φτάσω εις τοιαύτην ηλικίαν, να μπορώ να εκφράζω τας απόψεις μου με το ίδιον πάθος!

Αν λάβω δε υπόψην, από τον επίλογον του ευγενικού σας σημειώματος, ότι εις την εστίαν σας, σάς επιβάλλονται αι απόψεις της δια της μεθόδου της παντόφλας, σας συμπαρίσταμαι ακλονήτως.

Διατελλώ μετά τιμής

Ηνίοχος

Υ.Γ. Μπορείτε να υπολογίζετε εις την διακριτικότητάν μου. Η γυνή σας δεν πρόκειται να μάθει τίποτα ούτε για την επίσκεψήν σας εις το ταπεινό μου ιστολόγιον, ούτε για το σημείωμά σας και σε όσα δι'εκείνην αναφέρονται εις αυτό.