Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Φράουλες και αίμα


Η είδηση αλλά και οι εικόνες σοκαριστικές. Το μάζεμα της φράουλας στην πυρόπληκτη κατά τα άλλα Ηλεία έχει μετατραπεί σε ένα καινούργιο σκλαβοπάζαρο.

Αλλοδαποί, που έχουν μεταφερθεί εκεί με μόνο σκοπό τη συγκομιδή της σοδειάς του "κόκκινου χρυσού", περίπου 1500 τον αριθμό. Άνθρωποι από το Μπαγκλαντές ως επί το πλείστον, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Άνθρωποι που ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν μια καλύτερη τύχη και για να γλιτώσουν από την μοίρα της χώρας τους "Δεν έχει σημασία. Δεν είμαι ελεύθερος, είμαι όμως ζωντανός. Στο Μπαγκλαντές έχει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι, όμως, όπως εδώ. Αν εκεί έρθει ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα σκοτώσει όποιον είναι Νέα Δημοκρατία"


Η Ελλάδα είναι πολιτισμένη χώρα. Και σαν πολιτισμένη χώρα έχει νόμους για αυτούς που εισέρχονται στην επικράτειά της. Σύμφωνα με το σύνταγμά της και με τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους της. Οι κάτοικοί της είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενεία τους.

Αυτά βέβαια όταν δεν πλήττεται ο ζωτικός τους χώρος. Και στην περίπτωση αυτή ο ζωτικός χώρος των Ελλαδιτών συμπατριωτών μας είναι το μάζεμα της φράουλας και τα κέρδη που το εμπόριό της θα τους αποφέρει. Τότε πάνε περίπατο και η φιλοξενεία και οι νόμοι.

Το κράτος έχει την υποχρέωση να προστατέψει πρώτα από όλα τους δικούς του πολίτες και τα συμφέροντά τους. Γι αυτό το λόγο και προτιμά να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα. Τι κι αν έχει βουήξει ο τόπος; Περιμένει να μεγαλώσει το θέμα για να το αντιμετωπίσει. Μέχρι τότε έχει άλλα πράγματα πολύ πιο σοβαρά να κάνει. Υπάρχει η Μακεδονία και το όνομα της γειτονικής χώρας. Αυτό έχει πιο πολύ ψωμί και μάλιστα εκεί η κυβέρνηση παίζει στην έδρα της με τη διακομματική στήριξη της Βουλής. Πού να μπλέκεις τώρα με τους μετανάστες, να δυσαρεστήσεις την εκλογική σου πελατεία στην Ηλεία και να ξύνεις πληγές;

Στο κάτω κάτω της γραφής τι ήθελαν κι αυτοί και κάνανε τόσο δρόμο από το Μπαγκλαντές για την Ελλάδα; Τι περίμεναν ότι θα βρούν εδώ; Το δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα; Εδώ έχει δουλειά ρε! Σκληρή δουλειά! Και αν θέλεις να τα πάμε καλά, το καλό που σου θέλω να κάνεις αυτό που σου λέω για να μην έχουμε φασαρίες. Αλλιώς θα πας από κει που ήρθες.


Βέβαια τώρα διαμαρτύρονται και οι αγρότες. Σου λέει, τι το παράνομο κάνουμε; Εμείς δίνουμε δουλειά σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι ανειδίκευτοι, δεν έχουνε βρακί να φορέσουνε, αυξάνουμε την παραγωγή μας και άρα συμβάλλουμε στην αύξηση του ΑΕΠ και άρα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη χώρα μας (κοιτάξτε εδώ στα σχόλια). Και επίσης αν αυτούς τους ανθρώπους δεν τους πάρουμε στη δουλειά, θα καταλήξουν από το Αλλοδαπών πίσω στην χώρα τους. Άρα θα 'πρεπε να είναι ευχαριστημένοι οι εργάτες.

Όσον αφορά τους καταναλωτές αυτοί είναι διπλά ευχαριστημένοι γιατί θα απολαύσουν ένα πολύ νόστιμο φρούτο που βγαίνει μια φορά το χρόνο, σε αφθονία και σε πολύ χαμηλή τιμή. Άρα ευχαριστημένοι κι αυτοί.

Μόνο εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος, που αισθάνομαι όλο και περισσότερο όχι σαν άνθρωπος αλλά σα ζώο, κάθε φορά που μαθαίνω τέτοιες ανατριχιαστικές ιστορίες. Βοήθεια! Πνίγομαι!

Υ.Γ. Οι βασικές πληροφορίες για αυτό το ποστ αντλήθηκαν από το μπλογκ του δημοσιογράφου της "Ελευθεροτυπίας" κυρίου Μάκη Νοδάρου και οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου κυρίου Γιάννη Λιάκου και είναι από το http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=851322

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Ό,τι κακό θεσμοθετούν
και το αναπαράγουν..,
κι οι ευκαιρίες πάμπολλες
να κάνουν κομπινούλες..,
τα λαοτζίκια ξύπνησαν..,
ορμούν και τις "αρπάζουν"..!

Ρε, κανείς δε με γελάει
ότι νιώθουν βολεμένοι
μεν και δε και παραδέ..,
κι ας μας κάνουν τον καμπόσο..,
τους με μπόι ηθικό..,
τάχαμου πως θε ν' αλλάξουν
"Σύστημα το βρωμερό"..!

Κι έτσι γελούν.., σαν ξεψυχά
η δόλια μας Ελλάδα..,
λέρα τη λέρα ξέφτισε
κι η "δόξα" των προγόνων..,
να, "στο σφυρί βγάζουνε"...
κι οι γύπες "στην αράδα"..!...

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,...
Σχηματοποίηση λόγου (στίχων μου),
θεογονία, κοσμογονία,...
Γεια...

hnioxos είπε...

Ευχαριστώ για το ποιηματάκι, καλημέρα

Βάσκες είπε...

Αυτό τελικά είναι το μυστικό της επιτυχίας.Win win win win loose situation.

Βάζεις όλο και περισσότερους να νικάνε και μαζεύεις όλη την ήττα, όλο το σκατό σε αυτούς που είναι κάτω από το χαλί.

Αυτοί δεν μπορούν να φωνάξουν.

hnioxos είπε...

@Βάσκες:
Ναι φαίνεται πως αυτό έχει επικρατήσει ως άποψη. Στο κάτω κάτω της γραφής σύμφωνα με αυτό τον τρόπο αντίληψης της επιτυχίας κάποιος είναι τόσο πιο πολύ επιτυχημένος, όσο πιο πολλά λεφτά βγάζει.
Μόνο που αυτό που είναι για κάποιους η κινητήριος δύναμη είναι ακριβώς και αυτό που θα τους καταστρέψει.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...