Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Πορεία 11 Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας













Η πορεία είχε πολύ κόσμο. Ξεκίνησε γύρω στις 7 το βράδυ από το Σύνταγμα και πέρασε από εκεί στην Πανεπιστημίου. Οι μπάτσοι την είχαν στήσει στη Βουλή και μετά ακολουθούσαν στην Πανεπιστημίου την πορεία από πίσω. Ήταν πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να μην αφήσουν να γίνουν καταστροφές σε μαγαζιά και γι αυτό δεν άφησαν να περάσει κανείς στη Βουκουρεστίου και γενικά πάνω από την Πανεπιστημίου. Υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ στο πλάι του δρόμου. Κάποια στιγμή μάλιστα έκαναν την εμφάνισή τους και διμοιρίες της αντιτρομοκρατικής, που φορούσαν μαύρα κράνη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στη γωνία Πανεπιστημίου με Βασιλίσσης Σοφίας και εκεί έπεσαν και μερικές μολότοφ. Μετά οι διαδηλωτές συνέχισαν προς τα κάτω και έμειναν συο χώρο των Προπυλαίων περίπου μέχρι τις 10, όπου έγινε πετροπόλεμος. Τα ΜΑΤ είχαν στηθεί στην Κοραή και κάποια στιγμή γύρω στις 9 το βράδυ έριξαν και ένα δακρυγόνο μέσα στο σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο. Ένας φίλος μου που εκείνη τη στιγμή ερχόταν με το μετρό μου είπε ότι μέσα στο σταθμό οι υπάλληλοι φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες!
Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο έκλεισαν από εκείνη τη στιγμή και για αρκετή ώρα.

Παραθέτω επίσης και μερικές φωτογραφίες από τη σημερινή πορεία. Η ποιότητα δεν είναι τέλεια, ωστόσο δίνει μια εικόνα του τι συνέβη.
Η πρώτη εικόνα είναι από τη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσσολογγίου, το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξης. Εκεί μπορείτε να αφήσετε μηνύματα η λουλούδια. Έχει αφήσει μηνύματα πολύς κόσμος. Εγώ διάλεξα να φωτογραφίσω ένα που είναι γραμμένο στα Ισπανικά και λέει: "Καλό ταξίδι Αλέξη, θα ειδωθούμε στην άλλη ζωή. Τα δάκρυά μας θα είναι η βενζίνη που θα κάνει να λάμψει αυτή η πυρκαγιά. Να αντισταθούμε τώρα, αλλιώς θα είμαστε οι επόμενοι! Στη μνήμη του Aλεξ να κάνουμε να το πληρώσουν οι μπάσταρδοι!
ΝΙΚΟΣ Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: