Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Εμετός

Η κατάσταση με γεμίζει οργή. Σήμερα προσπάθησα να μην κατέβω στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ. Προσπάθησα να πάρω λίγο απόσταση από τα γεγονότα. Εχθές τη νύχτα γύρω στις 2.30 το πρωί, αφού ποστάρησα, ήμουν σε τρομερή υπερένταση. Πήρα λοιπόν το αυτοκίνητο και κατέβηκα την Αλεξάνδρας φτάνοντας μέχρι το Πολυτεχνείο. Αφού παρκάρησα κάπου στην Τρίτης Σεπτεμβρίου, έφτασα μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Οι μπάτσοι είχαν φύγει, μάλλον τριγυρνούσαν στα γύρω στενά. Παντού υπήρχε οργή ρέουσα. Την έβλεπες παντού. Στο γωνιακό κατάστημα Πατησίων και Μάρνη, που δεν ξέρω τι ήταν πριν, αλλά τώρα ήταν μια χούφτα αποκαϊδια. Κάπνιζε ακόμα όταν έφτασα. Μπροστά του υπήρχαν οχήματα της Πυροσβεστικής, τρία με τέσσερα τον αριθμό. Προχώρησα προς το Πολυτεχνείο. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Rodolfo Valentino ακόμα μέσα.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή κάποιοι χτυπούσαν τις πόρτες του Casa d' Italia, ώσπου κατόρθωσαν κάποια στιγμή να σπάσουν το τζάμι και να πετάξουν μέσα ένα στουπί αναμμένο. Εκείνη τη στιγμή με έπιασε απελπισία και οργή. Η θέα των νεαρών, 17 με 20 χρονών θα 'τανε, που χωρίς να υπολογίζουν την αξία την ιστορική και την πολιτιστική παραδίδουν τα πάντα σε μια φωτιά, είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχτώ. Τηλεφωνώ αμέσως στην Πυροσβεστική. Μου απαντά μια κοπέλα που μου λέει ότι θα κάνει ότι μπορεί.
Μετά από λίγα λεπτά τα Πυροσβεστικά από το διπλανό στενό καταφτάνουν για να δεχτούν τον καταιγισμό από πέτρες από τους καταληψίες.

Έμεινα εκεί μέχρι τις 4 περίπου τα ξημερώματα. Φεύγοντας πέρασα μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μου φαινόταν απίστευτο ότι υπήρχαν άνθρωποι που σκέφτονταν να το παραδώσουν στις φλόγες. Χωρίς αυτά που έχει μέσα τι θα γίνουμε; Τι θα κάνουμε όλοι εμείς χωρίς την ταυτότητά μας; Πόσες ενοχές θα κουβαλάμε όλοι εμείς που επιτρέψαμε να συμβεί αυτό, πώς θα το εξηγήσουμε στις επόμενες γενιές;

Σήμερα παρακολούθησα τα πράγματα κατά το μεγαλύτερο μέρος από την τηλεόραση. Η κατάσταση είναι εμετική. Ο κάθε αμόρφωτος δημοσιογράφος που έχει πάρει ένα μικρόφωνο βγαίνει και μιλάει λέγοντας τη μια παπαριά μετά την άλλη. Αλλά ακολουθούν κι άλλα πιο εμετικά: Το ΚΚΕ τα κάνει πλακάκια με τη Δεξιά του κυρίου γιά να κάνει πλιάτσικο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση έχει βέβαια ξεκινήσει από χθες με τη σπουδή που δείχνουν όλοι οι κυβερνητικοί χαρτογιακάδες, που περιφέρονται από το ένα κανάλι στο άλλο, για να δώσουν τα εύσημα στους κομμουνιστές για την περιφρούρηση της πορείας τους. Και αντίστοιχα το ΚΚΕ ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση λέγοντας ότι δεν είναι ώρα να μιλαμε για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Αν δηλαδή δεν είναι τώρα ώρα να μιλάμε για εκλογές, τότε πότε;;;;;;

Έπειτα οι μπάτσοι που πυροβόλησαν και η στάση της ΕΛΑΣ, που μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι από όλα αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες. Συνεχίζουν να μας εμπαίζουν. Στην αρχή αρνούνται ότι κάποιος πυροβόλησε, αλλά μετά από την πίεση των γεγονότων, στην αρχή παραδέχονται ότι έγινε ένας πυροβολισμός. Όταν πια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να κρύψουν την αλήθεια, παραδέχονται ότι έγιναν περισσότεροι από ένας.

Επίσης οι μπάτσοι που είχαν το θράσος να πάνε στην κηδεία του Αλέξη αλλά και ο ανίκανος να επιβληθεί στους υφισταμένους του υπουργός Εσωτερικών Παυλόπουλος ο οποίος αποκαλεί το δολοφονηθέντα με το μικρό του όνομα για να δείξει οικειότητα. Να δείξει ότι συμπάσχει. Παρόλαυτα οι μπάτσοι συνεχίζουν να πυροβολούν και σήμερα.

Κάποια στιγμή γυρνώντας στο διαδίκτυο πέτυχα αυτό το εμετικό και ιταμό βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=xLqVd6ZAyo0]. Δεν ξέρω με ποι τρόπο μπορεί να κατέβει, πάντως αποτελεί πρόκληση στη μνήμη του Αλέξη αλλά και στη νοημοσύνη όλων μας.

Τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής αλυχτάνε στους δρόμους. Ας μην τους επιτρέψουμε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όλοι στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 12 στο Σύνταγμα.

Για το τέλος ένα παλιότερο βίντεο του junglereport με πρωταγωνιστή τον Καρατζαfuhrer. Είναι επίκαιρο, τώρα που τα φασισταριά είναι στους δρόμους, να θυμηθούμε τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: