Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Η Αγνή Μπάλτσα στο Μέγαρο Μουσικής

Μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της όπερας , η Αγνή Μπάλτσα εμφανίζεται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής σε έναν από τους μεγαλύτερους της ρόλους, ρόλο της Isabella στην "Ιταλιάνα στο Αλγέρι" του G. Rossini.

Η Αγνή Μπάλτσα, γεννημένη το 1944 στη Λευκάδα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έχει τραγουδήσει σε όλες τις μεγάλες όπερες του κόσμου σε πάρα πολλούς ρόλους, σχεδόν όλο το ρεπερτόριο της μεσοφώνου.
Στους πιο γνωστούς της ρόλους περιλαμβάνονται η Κάρμεν, η πριγκίπισσα Έμπολι στο Don Carlo του Βέρντι, ο Συνθέτης στην Αριάδνη στη Νάξο του Ρίχαρντ Στράους και πολλοί άλλοι.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί πολλές φορές, με πιο σημαντικές εμφανίσεις της σαν Κάρμεν, δύο φορές (1984 και 1996) στο πλευρό την πρώτη φορά του Jose Carreras και τη δεύτερη του Neil Schicoff σαν Don Jose.

Τα τελευταία χρόνια η Αγνή Μπάλτσα συνεχίζει να προσθέτει καινούργιους ρόλους στο ρεπερτόριο της, με πιο σημαντικό ίσως το ρόλο της Κούντρι στο Teatro Real της Μαδρίτης, αλλά και το ρόλο της Despina, ένα ρόλο έκπληξη που παρουσίασε τραγουδώντας τον για πρώτη φορά το 2000 στην Όπερα της Ζυρίχης.

Τελευταία της εμφάνιση στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής το 2006 στο ρόλο της Κληταιμνήστρας στην Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους.

Μια μεγάλη Ελληνίδα, που μας τιμά με την παρουσία της. Απολαύστε την

Δεν υπάρχουν σχόλια: