Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008

5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚΤην περασμένη βδομάδα συμπληρώθηκαν 5 χρόνια πολέμου στο Ιράκ.

Η επέτειος αυτή έρχεται σε μια συγκυρία που όλοι στην Ελλάδα ασχολούνται με άλλα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως με το ληστρικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που η συντηρητική κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει.

Όμως ο όλεθρος του πολέμου και η προοπτική της συνέχισής του για πολύ ακόμα, είναι ένα θέμα που, όσο κι αν δε μας αφορά άμεσα, έχει προτεραιότητα.Οι εκλογές στην Αμερική τον ερχόμενο Νοέμβριο και η προοπτική της νίκης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, γερουσιαστή Μακ Κέιν, ξαναφέρνουν το θέμα στην επικαιρότητα.


Ο γερουσιαστής λέει ότι "η πρόωρη απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Ιράκ θα οδηγήσει σε χάος και σε γενοκτονία".Η άμεση επίσης επίσκεψη, την επόμενη μέρα της νίκης του για χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προκριμματικές εκλογές , στο Λευκό Οίκο για να συναντήσει τον πρόεδρο Μπους, κάνει ακόμα πιο προφανή τη σύνδεση της πολιτικής του γερουσιαστή με την πολιτική που αυτά τα 5 χρόνια, με καταστροφικά αποτελέσματα, άσκησαν οι ΗΠΑ στην περιοχή αλλά και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Οι ΗΠΑ μέχρι τώρα συνεχίζουν να πιέζουν τη χωρα μας, όπως και όλες τις σύμμαχες χώρες τους στο ΝΑΤΟ να αποστείλλουν περισσότερα στρατεύματα στις περιοχές του πολέμου.

Χαμένη μέσα στη δίνη μιας καυτής επικαιρότητας, τη βδομάδα που πέρασε, αυτή η επέτειος.
Δε θα πρέπει όμως να αφήσουμε το θέμα να ξεχαστεί.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ!

2 σχόλια:

koulpa είπε...

Τι να πείς.. το χρήμα μειλάει.. η μόνη λύση είναι να γίνει παράνομη η συσόρευσή του.. αλλά δε το βλέπω πιθανό..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

hnioxos είπε...

Δίκιο έχεις koulpa! Η lifewhispers που την είδα στο ποστ σου μού έδωσε ιδέα για το επόμενο ποστ χεχε