Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Πατησίων και Κύπρου



Ο Δήμος Αθηναίων σήμερα στις 4 περίπου το πρωί με μπουλντόζες και φορτηγά και με την υποστήριξη αστυνομικών δυνάμεων προχώρησε στην κοπή περίπου 50 δέντρων, ανάμεσά τους και αιωνόβιων πεύκων και δύο πολύ μεγάλων φοινίκων, στη γωνία των οδών Πατησίων και Κύπρου που είχε το όνομα "πάρκο Λέλας Καραγιάννη" από την αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης που είχε το σπίτι της στην περιοχή.

Πρόκειται για το πάρκο, που έχει επίσης την ονομασία Αλεπότρυπα, στο οποίο έχουν γίνει διάφορες εκδηλώσεις στο παρελθόν για τη σωτηρία του. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Αντώνης Σκυλλάκος κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή ρωτώντας την Πολιτεία για το τι πρόκειται να κάνει για την προστασία του πάρκου. Το κείμενο της ερώτησης εδώ.

Η μελέτη για την κατασσκευή του πάρκιν είχε απορριφθεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου της Περιφέρειας, όμως ο δήμος το επανέφερε στην πρωτοβάθμια επιτροπή από την οποία και τελικά εγκρίθηκε. Προφανώς είχαν μαγειρέψει διαφορετικά τους συσχετισμούς και τη δεύτερη φορά τους βγήκε. Σημειωτέον ότι ο Δήμος είχε παραχωρήσει το οικόπεδο για την κατασκευή πάρκιν στην εταιρεία ΔΟΜΟΤΕΚΑ και σύμφωνα με τη σύμβαση μπορεί να το εκμεταλλεύεται για 30 χρόνια. Το πάρκιν, σύμφωνα με αυτά που ειπωθηκαν σήμερα το πρωί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα έχει χωρητικότητα περίπου 150 αυτοκινήτων. Όπως καταλαβαίνει κάποιος ο οποίος ξέρει την περιοχή αυτές οι 150 θέσεις δε δημιουργούν μεγάλη διαφορά στον αριθμό των θέσεων στάθμευσης. Αντίθετα τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και πίεζαν εδώ και πολύ καιρό, όπως κάνουν και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας (χαρακτηριστική περίπτωση ο ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς) για την κατασκευή του πάρκιν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος είναι ο απολογητής του κυρίου Βωβού το τελευταίο διάστημα, με την απροκάλυπτη υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, προβαίνει σε ακόμα μια προκλητική πράξη που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων που ζούμε σε αυτή την πόλη. Με μια μαφιόζικη ενέργεια τη νύχτα, προφανώς για να προλάβει κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατοίκους, αποδεικνύει το πραγματικό του πρόσωπο.

Και για να θυμηθούμε και τα έργα και τις ημέρες του στον τομέα αυτόν ο κύριος Κακλαμάνης πέρα από το πάρκο Λέλας Καραγιάννη και το κτήριο του Βωβού στον Ελαιώνα, για το οποίο έφτασε μέχρι και να καλεί σε συγκέντρωση, αυτός, ένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας, εναντίον ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου(!), διαπράττοντας τεράστιο ατόπημα, έχει ταχθεί υπέρ και της ανάπλασης του Άλσους Παγκρατίου με την κατασκευή θεάτρου μέσα στο πάρκο, επιτιθέμενος σε έναν ακόμα ελεύθερο χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Προφανώς λοιπόν ο κύριος Κακλαμάνης έχει βάλει σκοπό να μην αφήσει τίποτα όρθιο από ελεύθερους χώρους τα χρόνια της παρουσίας του στο Δήμο Αθηναίων. Η καταδίκη του πρέπει να είναι πολιτική και καθολική.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

4 το πρωι!!!!!

ποσο μα ποσο τραμπουκοι μπορει να ειναι καποιοι που πανε στις 4 το πρωι να ξεριζωσουν δεντρα;;;;;;

ΗΜΑΡΤΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια με τη συστηματική καταστροφή του Πράσινου σε αυτή τη πόλη!

Mr Concrete είπε...

Επιθετική τσιμεντοποιημένη πολιτική του (αντι)δημάρχου.

Δεν ξέρω αν περνάτε από το Ζάππειο να δείτε την εκεί επέκταση της τοπικής καφετέριας.

alepouda είπε...

Ειναι πλεον προφανες οτι είμαστε εγκλωβισμενοι σε ενα καθεστως Ελληνικής Χρηματοκρατίας.
Μπορει να μην κυκλοφορούν τανκ αλλα κυκλοφορουν μπουλντοζες που ισοπεδωνουν ό,τι μπαινει σαν εμπόδιο στο κέρδος.

Χρησιμοποιούν κάθε μεσο για να κανουν αυτο που θελουν. Το οτι ρημάξανε το παρκο μπαμπέσικα μεσα στη νυχτα δεν ειναι περίεργο.
Να θυμησω το περιστατικο στην Columbia. O κοσμος ηθελε να μετατραπει σε μουσειο και παρκο (απο εκει εχουν περάσει απο τους Beatles μεχρι και τον Καζαντζιδη).
Ο τοτε υπουργος πολιτισμου(!) Βουλγαρακης ειχε βγαλει υπουργικη αποφαση να το γκρεμισει. Το ΣτΕ ειχε ακυρωσει την αποφαση του. Ο υπουργος πολιτισμου εκανε το παν για να γκρεμιστει. Μια μερα ηρθαν οι μπουλντοζες και μαζευτηκε κοσμος για να τις σταματησει. Οντως δεν μπορεσε να γινει η κατεδαφιση. Λιγο αργοτερα ηρθε στο χωρο ο Βουλγαρακης ο οποιος διαβεβαιωσε τον κοσμο οτι θα φροντισει ο ιδιος για να μην γκρεμιστει τιποτα. Μολις οι κατοικοι φυγαν απο την Columbia o Βουλγαρακης εδωσε αμεσως εντολη να αρχισουν το γκρεμισμα οι μπουλντοζες...

ετσι ή αλλιως τα καταφερνουν...

Αλητες, απατεωνες, δολιοι, υπουλοι και μπαμπέσηδες ολοι τους...

hnioxos είπε...

@anonymous: Πράγματι όλοι αυτοί είναι πολύ τραμπούκοι. Μόνο μια απάντηση αξίζει να πάρουν και αυτή είναι από εμάς όλους που είμαστε εκεί για να τους εμποδίσουμε! Σε λίγο θα χτίσουνε και το Πεδίο του Άρεως, το Ζάπειο και ό,τι άλλο υπάρχει ελεύθερο

hnioxos είπε...

mr concrete, η πολιτική του δημάρχου και των αντιδημάρχων που ανήκουνε στην πλειοψη΄φία είναι πολύ επιθετική. Από το Ζάπειο δεν έχω περάσει τελευταία, αλλά όπως λέω και παραπάνω είναι μέσα στα σχέδιά τους να επεκτείνουν όσο μπορούν καφετέριες και ότι άλλο είναι κερδοφόρο γι αυτούς. Αφού μπορούν να βγάλουν λεφτά και κανείς δεν τους εμποδίζει θα το κάνουν. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.

hnioxos είπε...

Αλεπούδα την ιστορία με την Κολούμπια τη θυμάμαι. Έγινε κι εκεί ύπουλα, όπως και τώρα. Αλλά η επαγρύπνηση του κόσμου είναι αυξημένη τώρα. Εξάλλου αυτό που έγινε αυτή τη φορά ήταν άνω ποταμών, γιατί η περιοχή των Πατησίων και της Κυψέλης είναι πηγμένη στο τσιμέντο και πραγματικά η καταστροφή αυτού του έστω τόσο μικρού πάρκου των δυόμισι στρεμμάτων είναι πολύ οδυνηρή. Όταν έχουμε μια κοινωνία που βασίζεται μόνο στο κέρδος και κυρίως η κυβέρνηση είναι πια τόσο υποταγμένη και διεφθαρμένη που συντάσσεται αναφανδόν υπέρ των οικονομικών συμφερόντων, με το αζημίωτο φαντάζομαι, αυτά συμβαίνουν. Αντί να προστατεύουν αυτοί το λαό που στο κάτω κάτω αυτός τους έδωσε την εξουσία που κατέχουν, πρέπει τελικά ο ίδιος ο λαός να προστατεύεται απ' αυτούς. Τα οικονομικά συμφέροντα πιέζουν για όλο και μεγαλύτερα κέρδη χωρίς καμμία κοινωνική ευαισθησία και διάκριση. Το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του, η κατάσταση είναι στο απροχώρητο παντού και η λαϊκή δυσαρέσκεια φουντώνει. Δεν ξέρω πού μπορεί αυτό να καταλήξει πάντως έχω την αίσθηση ότι είμαστε στην αρχή από κάτι μεγάλο που θα φέρει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω πάντως ότι τα λαμόγια τύπου Κακλαμάνη δεν έχουν θέση πια στην πολιτική αλλά και στη δημόσια ζωή. Τους χρειάζεται ένα ισχυρό ράπισμα καταπρόσωπο. Φτου σας ρε!