Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Σχόλιο στο ιστολόγιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Αγαπητέ Κύριε Καλαβρύτων
είχα πολύ καιρό να επισκεφτώ το ιστολόγιό σας, αλλά οι εμπρηστικές απόψεις που εκφράζετε πάλι, ξεκομμένος από την ηγεσία της εκκλησίας, με υποχρεώνουν να σας απαντήσω. Ξέρω ότι είναι πολύ πιθανό να μη δημοσιεύσετε το σχόλιό μου στο ιστολόγιο, παρόλα αυτά θα το κάνω.
Πρώτα από όλα εκφράζετε τις γνωστές εμπρηστικές σας απόψεις περί ανωμαλιών που έχετε εκφράσει και στο παρελθόν. Πέρα από το νομικά κολάσιμο των χαρακτηρισμών, που επιφυλάσσομαι να τις καταγγείλω στο μέλλον, εγείρονται μια σειρά άλλα θέματα.

Πρώτα από όλα μιλάτε λες και πράγματι εκροσωπείτε το 95% του Ελληνικού λαού. Αυτό δεν είναι αλήθεια και το ξέρετε. Και με τις εμπρηστικές σας αυτές δηλώσεις γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που γυρίζουν την πλάτη στην εκκλησία και την εξουσία της επ' αυτών. Γιατί η εκκλησία είναι,ή θα έπρεπε να είναι, σε αντιδιαστολή με τη συμπεριφορά τη δική σας, μια δύναμη που ενώνει. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να βρει γαλήνη, όπως εσείς διατείνεστε ότι παρέχετε όταν κηρύττετε το λόγο του θεού. Γιατί κάποιος έρχεται υποτίθεται στην εκκλησία, όχι για να δει έναν παπά να τον ψέγει και να απειλεί με τιμωρία, αλλά για να βρει αμέριστη και ανιδιοτελή αποδοχή.

Έπειτα ο λόγος αυτός που εσείς κηρύττετε είναι λόγος πολιτικός και όχι πνευματικός. Ενδιαφέρεστε να κατατροπώσετε τους ιδεολογικούς σας αντιπάλους με όποιο τίμημα. Γι αυτό και η προβολή αυτών των ακραίων θέσεων, που σκοπό έχουν να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και με αυτόν τον τρόπο να σας εξασφαλίσουν μεγαλύτερη προβολή. Έτσι θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας αλλά και στην εκκλησία σας και θα γεμίσει πιο εύκολα το παγκάρι. Έτσι βεβαίως εξηγείται και η συνεχής από τη μεριά σας ενημέρωση στα σχόλια για την επισκεψιμότητα αυτού του ιστολογίου.

Και βεβαίως επιθυμείτε να ακούγονται μόνο οι απόψεις που εσείς προκρίνετε. Γι αυτό και έχετε ενεργοποιήσει και το μετριασμό σχολίων. Αποδεικνύοντας για μιαν ακόμα φορά πόσο έωλα είναι τα επιχειρήματα της εκκλησίας που δεν αντέχουν απευθείας αντιπαράθεση με την αντίθετη άποψη. Είναι βεβαίως δικαίωμά σας να θεωρείτε ανωμαλία, κτηνοβασία, αιμομιξία και ό,τι άλλο βδελυρό και μιαρό μπορείτε να φανταστείτε, τους ομοφυλόφιλους. Όπως είναι και δικαίωμα όλων εμάς των ομοφυλοφίλων, να διαφωνούμε μαζί σας.
Είναι μια αντιπαράθεση απόψεων λοιπόν, που επειδή εσείς φοβάστε το ξεγύμνωμα των δικών σας, αρνείστε να συζητήσετε.

Θα επιθυμούσα μια απάντηση
Καλησπέρα

9 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

" @Μητροπολίτη Καλαβρύτων:

Αν και βρίσκω πολύ θαρραλέα την κίνηση σας να βάλετε το μπάνερ του Athens Pride σε ενα μπλόγκ τόσο δηλωμένο κατά των ομοφυλοφίλων (πως μπορεί να είναι κάποιος κατά των ομοφυλόφιλων δεν το έχω καταλάβει ακόμα- είναι σαν είναι κάποιος κατά όλης της αφρικάνικης φυλής πχ, ή της γέννησης διδύμων ανθρώπων), θύμωσα ομολογουμένως με τον τίτλο που επιλέξατε.
Πραγματικά πιστεύετε ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι χρίζουν ψυχιατρικού εγκλεισμού; Ο Χίτλερ είχε τέτοιες ιδέες για την ομοφυλοφιλία, και διαψεύστε με αν κάνω λάθος.

Η δική μου θετική πρόταση είναι η εξής: Σας καλώ εγώ ο ίδιος στο pride ώστε να έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά αυτούς που θεωρείτε ψυχασθενείς, τέρατα ή δεν ξέρω τι άλλο γενικό χαρακτηρισμό σας αρέσει να χρησιμοποιείτε, να μιλήσετε μαζί τους και να ακούσετε τα προβλήματα τους και μετά να φέρετε κάποια γνώμη.
Ας συνεχίσει να είναι αρνητική, αλλά τουλάχιστον θα έχετε την συνείδηση σας ήσυχη οτι δεν κάνετε χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζετε κάτι για αυτούς.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ που δεχτήκατε να ανεβάσετε το σχόλιο μου."


Τι λες Ηνίοχε, θα το ανεβάσει;

Lucha Libre είπε...

Από ώρα προσπαθώ να σχολιάσω στον απαράδεκτο μουλά. Να γράψω ό,τι σκέφτομαι ψύχραιμα.
Αδυνατώ γιατί εξοργίζομαι, και σας βγάζω το καπέλο για την υπομονή και την ευστοχία.
Αυτά τα θλιβερά μισάνθρωπα απομεινάρια αξιώνουν να έχουν λόγο και εξουσία στη ζωή των άλλων.

(Kid, χααχα, πράγματι, έβαλε banner!)

hnioxos είπε...

@yellow kid:
Άντε βρε, εσένα σου το δημοσίευσε! Τυχερέ...
Σου 'φεξε!

hnioxos είπε...

incontinentia έχεις δίκιο!
Κι εγώ απορώ με τον εαυτό μου και την ψυχραιμία μου, αλλά αν δεν έγραφα το σχόλιο μπορεί και να έσπαγα τον υπολογιστή!

Yellow Kid είπε...

Ναι, το δημοσίευσε, μόνο που ο μπαγάσας δεν ασχολήθηκε να μου απαντήσει! Αρκείται να ναρκισσεύεται με το πόσοι τον παρακολουθούν και να ανεβαζει στήλες με νούμερα!!!!

Εγω πάντως για να τον ευχαριστήσω, του έφτιαξα ενα πρροβοκατόρικο μπανεράκι, να έχει να το χαίρεται!

hnioxos είπε...

χαχαχα, το είδα! Πολύ γέλιο!

Yellow Kid είπε...

Λοιπόν, του ξαναέριξα ενα χεσιματάκι (δεν ξερω αν θα δημοσιεύει) γιατί τα σχόλια και οι απόψεις του αρχίζουν να πλησιαζουν επικύνδυνα αυτά της Κυρα-Φλάντζενας, την οποια μην ξεχνάμε την σούταρε!

hnioxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βάσκες είπε...

Χεχεχε τέλεια σχόλια. Συγχαρητήρια παιδιά.