Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ένα απέραντο τρελλοκομείο1

Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί μια σειρά περιστατικά που με κάνουν να πιστεύω ότι ζούμε σε μια χώρα που δεν έχει κανένα όριο και μοιάζει με ένα απέραντο τρελλοκομείο

1.Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνήσιο τέκνο του πνευματικού του πατέρα πρώην μητροπολίτη Καλλίνικου, όπως διαβάζω στην Athens Voice, αποφάσισε να μηνύσει τον συντάκτη της στήλης Λύο Καλοβυρνά και να ζητήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 1 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για το γεγονός ότι αναφέρεται το όνομά του σε ένα άρθρο του τελευταίου στο περιοδικό 10%. Την έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας από τη μεριά ορισμένων κύκλων της εκκλησίας ανάμεσα στους οποίους ανήκει ο εν λόγω μητροπολίτης τη γνωρίζαμε. Εξάλλου την εποχή που μεσουρανούσε η χούντα στην Ελλάδα, αυτοί περί άλλων ετύρβαζαν, ασχολούμενοι με τα μαθήματά τους. Πίσω από αυτό τον κυνισμό βεβαίως προσπαθούσαν να κρύψουν τη συνεργασία τους με τους φασίστες. Συνεργασία αγαστή, τόσο σε θεσμικό, μια και είχαν μια σειρά από πόστα όπως η γραμματεία της Ιεράς Συνόδου, όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο, όπως φαίνεται από την πρακτική με την οποία αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν και σήμερα τις αντίθετες φωνές.
Συνηθισμένοι να είναι κράτος εν κράτει και κάθε επιθυμία τους να είναι a priori σεβαστή, κάτι σαν άγραφος νόμος, δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και προβαίνουν σε πράξεις υπερβολικές, όπως αυτή εδώ η μήνυση, ευελπιστώντας ότι, αλλά και ταυτόχρονα βυσσοδομώντας ώστε, η Δικαιοσύνη να τους δικαιώσει.
Είναι αλήθεια ότι το ύφος του άρθρου του Λύο Καλοβυρνά είναι δηκτικό, ίσως και πολύ επιθετικό από μια άποψη. Όμως οι επιθέσεις που έχουμε δεχθεί όλοι εμείς οι ανώνυμοι και επώνυμοι ομοφυλόφιλοι τον τελευταίο καιρό από τους παπάδες της συνομωταξίας του Σεραφείμ, του Άνθιμου αλλά και του Αμβρόσιου, είναι πολύ πιο προσβλητικές.

Μας έχουν χαρακτηρίσει ζώα σιχαμερά, αποστρέφοντας μετά βδελυγμίας, μπροστά στις κάμερες το βλέμμα τους στη θέα της ανωμαλίας. Και λέω μπροστά στις κάμερες, γιατί πίσω από αυτές η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Η ομοφυλοφιλία στην εκκλησία είναι ένα φαινόμενο υπαρκτό και γνωστό στο λαό εδώ και αιώνες. (Διαβάστε και εδώ.)
Έτσι λοιπόν υπάρχει μια τεράστια υποκρισία πίσω από τα λόγια και τις πράξεις αυτών των κύκλων της εκκλησίας. Πράξεις σαν τη μήνυση κατά του Λύο Καλοβυρνά, είναι πράξεις ενός ανθρώπου με τεράστιο μίσος και συγκεντρωτισμό, για να εκφοβίσει και να κάμψει όλους εμάς που επιμένουμε να ζούμε ανοιχτά τη ζωή μας. Δε θα τα καταφέρει!

Ένα τελευταίο σχόλιο: Το ποσό που ζητά ο κύριος Μεντζελόπουλος (Σεραφείμ), ως αποζημίωση στην αγωγή του είναι ενδεικτικό του μίσους του αλλά και της προσπάθειας εκφοβισμού. Εκτός εάν πιστεύει ότι ο κύριος Καλοβυρνάς είναι τόσο εύπορος όσο η μητρόπολη Πειραιά και η Εκκλησία της Ελλάδος...

6 σχόλια:

issallos είπε...

γεια σου Ηνιοχε...μηπως σε ξερω απο το blogs.gr ή ειναι συνωνημια...

ΥΓ αν εισαι αυτος που νομιζω χαιρωμαι αφανταστα....αν εισαι αλλος....την καλησπερα μου...

hnioxos είπε...

Ίσσαλε ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά νομίζω ότι απλώς είναι συνωνυμία. Με το blogs.gr δεν είχα ποτέ καμμία σχέση.
Καλησπέρα και από μένα

Lucha Libre είπε...

Το απεριόριστο θράσος και η αμετροέπεια σ΄όλο τους το μεγαλείο. Αλλά είναι μια γνωστή, και δυστυχώς συχνά αποτελεσματική τακτική επίθεσης και φίμωσης. Τουλάχιστον όμως ξεμπροστιάζονται με την εμμονή τους να μεταφράζουν κάθε τι σε χρήμα κι απειλές.

Yellow Kid είπε...

Τελικά όλο αυτό το κόλπο με τις μηνύσεις γίνεται για να κερδίσουνε λεφτά οι κομπλεξικοί.

hnioxos είπε...

incontinentia δεν είμαι σίγουρος αν πάντα είναι αποτελεσματική η τακτική αυτή της φίμωσης. Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιότερα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και κριτική. Και αυτό βέβαια δεν αρέσει σε κάποιους σαν τον μητροπολίτη Πειραιά.

hnioxos είπε...

yellow kid σίγουρα κερδίζουν λεφτά κάποιοι.
Αλλά είναι και ένας καλός τρόπος προβολής του πόσο αντιδημοκρατικοί και μισαλλόδοξοι είναι. Αλλά και ένας τρόπος αφύπνισης για όλους εμάς που παρακολουθούμε όλα αυτά να συμβαίνουν χωρίς να αντιδρούμε αποτελεσματικά.